Gratis hekleoppskrift på påskehare

Christine som har butikken Chris-Ho-Design er dyktig med heklenålen og her deler hun en gratis oppskrift på en artig påskehare som hun har laget, med dere!


Vi overlater ordet til Christine :

 

paske

Disse harene hekles raskt og ganske så enkelt på heklenål nr. 3,5 med ett passende garn i ull, alpakka, bomull eller hva som ønskes. Her kan det fint ryddes litt i restegarn og lage harer i forskjellige farger. Modellen på bildene er heklet i Lima med litt rester til snute og øyne, ett dekorbånd til pynt og sytråd til oppheng. Værhårene kan sys eller det kan brukes f.eks. noen avklipp fra en kost etc.

Fellingene foretas ved at man helt enkelt lager sammenheklede masker, og her er det forskjellige staver som hekles sammen. Da hekler man helt enkelt gjennom to og to av maskene/kastene til toppmasken for hver av st. som skal hekles sammen gjenstår og disse da hekles gjennom i ett gjennomtrekk. Økningene gjøres ved å hekle to masker med nedtak i samme maske.

Kropp: Legg opp 4 lm. som settes i ring med en kj.m.

1. omg.: Hekle 12 fm. i ringen og avslutt med kj.m. i første m.

2. omg.: 1 fm. i hver av de 2 første m., 2 fm. i neste – gjenta omg. ut. Avslutt med kj.m. I første m. = 16 m.

3. Omg.: Som 2.omg., men med en mer mellom økningene. = 20 m.

4. Omg.: Som sin 3. omg., men med en mer mellom økningene. = 24 m. Ikke klipp tråden.

Hode: Start med 2 lm. – hopp over en m. og fest med kj.m. i neste m. Snu.

-Start med to sammenheklede st. der den første erstattes av 2 lm., hekle 5 st., avslutt med to sammenheklede st. = 7 st. for å hekle i på neste rad. Snu.

– Start med to sammenheklede st. (erstatt første med 2 lm.), deretter hekles de tre neste sammen, for så å avslutte med å hekle sammen de to siste st. = 3 gjenstående st. Snu. og ikke klipp tråden.

Ører; Disse hekles i den første og den siste av de tre maskene som nå gjenstår på toppen av hodet. Hekle helt enkelt st. grupper der alle m. for hvert øre har nedtak i samme m. 4 lm. erstatter første tredobbeltstav (tre kast på nålen) og hekle denne deretter sammen med to tredobbeltst. til. Klipp og fest tråden.

1910557_1222447271102153_8774026168204314163_n

Slik blir de omtrent seende ut ferdig heklet før trådfesting og dekor. Mine er blitt laget i full fart, så den stakkaren som har fått snute, øyne etc. har det jeg kaller litt hastverksfinish, men dere tar dere helt sikkert tid til å gjøre det en smule penere. Så lykke til med litt vårlig småpussel!

 

(Oppskriften er kun til eget bruk og kan ikke selges eller brukes for å selge ferdig produkt uten Christine sin tillatelse


Tusen takk for besøket og riktig god påske! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s