Redesign – Gi nytt liv til gamle bukser!

 

Heidi, som har butikken Blåbærbarn deler flotte tips til redesign av gamle bukser! :)

IMG_0431_

Noen tenker kanskje at redesign handler om å gjøre om gamle møbler eller sy noe av en gammel juleduk. Man kan også sy og lage utrolig mye fint ut av det man har liggende ubrukt i sitt eget klesskap! Noen klær har en flekk eller har blitt for små – her følger noen tips til hvordan du kan gi nytt liv til dine gamle bukser!
Det minst kreative sånn på idéstadiet er kanskje å sy en ny bukse av en gammel. En bukse inneholder mye stoff – og mange detaljer. Skal man sy en ny bukse av en gammel er man som regel avhengig av å sy i mye mindre størrelse, man må faktisk ha en ganske stor voksen bukse for å sy en barnebukse. Men syr man i de aller minste størrelsene kan man fint få et par små bukser av en stor. Buksene under er sydd av ganske kraftig dongeri, litt kraftig nytt bomullsstoff på knærne og bomullsribb i livet og nederst på bena. Begge disse er godt brukt i barnehagen og holder seg fortsatt fine!

IMG_0448

Et godt tips er å beholde sidesømmene som de er – da kan man både få mer ut av stoffet og få en morsom detalj. Sidesømmen kan man beholde på samme sted i siden på ny bukse. Har man lite stoff er det en god idé å bruke biter av et annet stoff på deler av buksen. Det kan være dongeri fra en annen bukse, et kraftig mønstret bomullsstoff eller kanskje et tykt elastisk stoff (f.eks i kne-partiet) for å få en bukse som er ekstra bevegelig og god å ha på for små barn. Skal man sy bukser til små barn syns jeg også det er fint å bruke en litt kraftig ribb i livet og nederst på bena, det gjør det enkelt å ta av og på og er behagelig. Syr man bukser til større barn er det en god idé å gjenbruke baklommene, enten plassere de på nytt på rompa eller bruke de til lommer på siden av buksen. Ønsker man å gi buksene litt ekstra detaljer kan man enkelt sy sømmer med tråd i annen farge enn buksestoffet, slik oransj tråd er brukt for å sy jukselommer og gylf på buksene over.
Er man kreativ nok er det uendelig mye man kan sy av gamle bukser, her kommer et lite utvalg ideer:
– veske
– sminkepung
– grytekluter
– pose/veske til vinflaske
– putetrekk
– erteposer
– pennal
Under vises erteposer sydd av en dongeribukse. Jeg syns det er morsomt å beholde sømmer eller andre detaljer fra det opprinnelig plagget og på den ene har jeg brukt stoff fra en baklomme.
IMG_0451

Selv syr jeg mest til barn og har brukt mye dongeri til smekker og bleiestropper. Det gir kraftige og holdbare produkter med et røft design. Jeg syns også det er morsomt å beholde sømmer eller andre detaljer hvis det lar seg gjøre, som i smekken under hvor sidesømmen er beholdt.

IMG_0427

Selvsagt er det ikke bare tradisjonelle dongeribukser man kan bruke, her har jeg klippet opp en annen bukse og sydd bleiestropper og smokkeposer. Noen gjenbruksknapper eller broderiskrift kan pynte opp litt ekstra, men er absolutt ikke nødvendig.

IMG_0169

Håper jeg har klart å inspirere noen til å ta et dykk i klesskapet og skape noe nytt!
Lykke til!
Hilsen Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s