Ugler i mosen…

Nå er tida da ugleungene beveger seg ut av redet, men de bruker noen uker før de kan fly skikkelig. Ser du ugleunger på bakken er de mest sannsynlig ikke forlatte, foreldrene passer på og mater dem til de kan klare seg selv.
Pass på og hold hunden i bånd nå, mange ugleunger blir drept av andre dyr i denne sårbare tiden. Går du for nærme kattugleunger som sitter på bakken kan du fått deg en ubehagelig opplevelse da kattugleforeldrene angriper fryktesløst for å forsvare ungene. I Norge har vi ti uglearter som hekker, men også tårnugla har blitt observert her. Ungene av tårnugla er solidariske med hverandre og når foreldrene kommer hjem med mat har de allerede diskutert ferdig hvem som skal ha mat først. Mens foreldrene er ute og leiter etter mat piper de i kor, og jo sultnere de er jo høyere piper de. Ugleungene tilpasser seg hverandre slik at de respekterer at noen er mer sultne enn dem.

11401380_10153354738883745_8254666272571153019_n

 

Vil du lage din egen uglekasse kan du se hvordan du gjør det ved å trykker HER , og hvis du ikke har mulighet til å ha levende ugler i hagen så kan du jo ta en titt på disse flotte uglene fra Ingas Kunst Keramikk! De er så sjarmerende at man blir helt myk i hjertet :)


«At home, I love reaching out into that absolute silence, when you can hear the owl or the wind.»( Amanda Harlech )

 

Tusen takk for besøket! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s