DIY anno 1946

den

Spikret inn og gjemt i en luke, under lokket på en gammel krakk fant Sara ( Sara Jewellery ) dette gamle kvinnebladet fra 1946. Og med det fikk hun et innblikk i 40-tallets heteste trender! :)

Hvis du vil ta en reise tilbake til 40-tallet så kan du jo prøve å lage halssmykket med armbånd til deg selv.  Hvis du lager smykkene så hadde det vært moro å se resultatet!:) Bilder kan i så tilfelle lastes opp på vår facebookside som du finner ved å trykke her, eller sendes til norskkreativdesign@outlook.com


Trykk gjerne på facebook/twitterknappen nederst i innlegget hvis du har noen venner du vet kunne hatt glede av dette innlegget :)

DIY fra 1946. 40 talls trend

DIY fra 1946. 40 talls trend

Hvis du ikke ser teksten på bildet tydelig så kan du lese den her:

«Til sommerens solkjole lager vi dette fargeglade halssmykket med armbånd til. Materialet er noe så enkelt som ripsbånd, beltespenner og kulørte treknapper.Halsbåndet består av tre beltespenner –  hvilken størrelse som helst – og ca. 1 meter ripsbånd ( ca. 1,5 cm. bredt )Klipp av to strimler bånd, ca. 13 cm. lange og brett dem og fest dem til beltespennene slik som det fremgår av illustrasjonen.  Klipp resten av båndet i to og fest til hver yttersiden av beltespennene. Sy i trykknapper til lukning i halsen. Anbring bånd i kontrastfarge på den tredje beltespennen som skal festes midt mellom de to andre. Den kan man også, som på fotoet, pynte opp med ganske smale båndstrimler i en tredje farge. Sommerlige farger som alltid gjør seg er rødt, blått og hvitt. Til armbåndet trenges ca 20 cm. 5 cm. bredt ripsbånd. 16 små skålformede knapper, 8 i en farger og 8 i en annen. 16 små kuleknapper som skal syes inni de skålformede, og 4 større runde knapper. Av fotografiet fremgår hvordan knappene festes. Vi foreslår rødt armbånd med blå og hvite knapper. Armbåndet kan selvfølgelig også lages i alminnelig blåtøy, som man da vrangsyr dobbelt. Det festes med trykknapper.»

 Takk for besøket og velkommen tilbake! :)

2 kommentarer Legg til din

  1. Anne sier:

    Spennende å se hva som var inn før i tiden! :)

    Liker

    1. Ja, ikke sant! Moro når man finner sånne «skatter» :)

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s