Bli bedre kjent med Heidi og butikken Snella Design

Hei!

I denne butikkpresentasjonen kan du bli bedre kjent med Heidi som har den flotte butikken Snella Design! :)

Butikk: Trykk her  Facebook: Trykk her  Blogg: Trykk her

dcabdd07-421e-4b73-8af2-afa626df72ca_org_medium

 

Fortell litt om deg selv, og hvem du er:

Hei, jeg heter Heidi, og er ei dame på 53 år, som alltid har vært «hekta på stoff» Jeg vokste opp sammen med en mormor som var sydame, og jeg har nok vært så heldig å få en god «slump» av hennes kreative gener. Jeg husker fremdeles godt hvor stas det var når jeg som lita jente fikk lov å tråkke igang hennes nå museums-utstilte Singer symaskin. Jeg har alltid likt å sy, og fikk min egen symaskin i julegave da jeg var rundt 18 år. Det har vært mye tradisjonell lappteknikk og quilting gjennom årene, men en dag ble det bare for mange store tepper, puter og løpere som måtte stues bort i skuffer og skap grunnet plassmangel. Jeg tenkte derfor at jeg kunne jo prøve å sy litt til andre isteden! Det som nærmest var en spøk julen 2011, ble realisert litt senere, og siden har det blitt sydd både til venner, bekjente og kunder i Epla-butikken min.

Hva inspirer deg, og hvor henter du ideene fra?

Vakre stoff, farger, ulike materialer, detaljer og tilbehør inspirer meg! Kontrastene som blonder, hamptråd, silke og strie gir når de blir satt sammen, gir morsomme og veldig spennende uttrykk i mine øyne. Jeg er ikke veldig glad i sterke og «sprakende» farger, men heller de som går «ton i ton» og som sammen danner en vakker helhet uten å være «bråkete» eller forstyrrende for øyet. Sammen med effekter i helt andre materialer blir dette spennende uttrykk i mine syprosjekter. Idéene kommer sigende når jeg minst venter det, og pynt, blonder og annet jeg bruker når jeg syr, samler jeg ofte på reiser og ferieturer. Da handler jeg ganske stort, og har da et rikholdig lager i mange måneder fremover. Det er viktig for den spontane kreativiteten at utvalget er på en armlengdes avstand, slik at jeg ikke må ut å kjøpe det først. Ideene kommer gjerne når jeg holder på med noe helt annet, og jeg erfarer ofte at underbevisstheten jobber med nye prosjekter nesten hele tiden.

Hva gjør du når du går tom for ideer og inspirasjon?

Den situasjonen opplever jeg sjelden eller aldri. Utfordringen er heller hvordan prioritere alle ideene, og akseptere og slå seg til ro med at en god del bare må «fly forbi» fordi det aldri blir tid til å realisere dem. Inspirasjon får jeg ved å titte innom systua mi, der ligger det en mengde «skatter» både i kofferter, skap, hyller og Norges-glass, og de bare venter på å bli brukt i et eller annet nytt prosjekt.

Hvilket produkt i butikken din er du mest glad i, og hvorfor?

Det må nok være veskene mine, nettopp fordi det har blitt så mange av dem, og fordi jeg får så mange hyggelige tilbakemeldinger på disse. Det at jeg aldri lager to like, gjør det like spennende og utfordrende hele tiden, og konstant varisjon i farger, stoff og tilbehør gir hver og en «sjel og særpreg» i mine øyne.

Hvor lenge har du hatt butikk på Epla?

Den ble opprettet på nyåret 2012, og har utvilsomt vært en inspirasjon til de siste årenes økte aktivitet på systua. Jeg hadde lenge såkalt «sytørke», men de siste to årene har det blitt sydd mer enn noen gang.

Har du tips til andre som ønsker å drive med det samme som deg? 

Stol på deg selv, og prøv ut dine ideer! Noen ganger går det skikkelig på «skeive», men med tålmodighet og pågangsmot snur det fort. Vi lærer alle av egne feil, og hvert prosjekt er derfor lærerikt og utviklende uansett resultat. Jeg er selvlært, og synes det er en fantastisk tilfredsstillelse når jeg «knekker nye koder» i sømprosjektene mine. Det man ikke får til ved første forsøk, det «smetter på plass» neste gang, fordi man allerede da er en erfaring rikere!

Og helt til slutt – Hvordan kom du på navnet til butikken din?

Ei trådsnelle var min første assosiasjon med eget håndtverk som er søm, patchwork og quilting. Snell(ene) er et av de viktigste verktøyene for meg, og ble derfor et betegnende og illustrerende bilde jeg kunne bruke utad! Det at jeg aldri bruker andres mønster, men kun egne ideer, skisser og uttrykk syntes jeg også kunne kvalifisere til å henge på ordet «design»! Derfor ble navnet Snella design:)

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Tusen takk for besøket og velkommen tilbake! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s