Bli bedre kjent med Kristin og Zylla smykker!

Hei! I denne butikkpresentasjonen kan du bli bedre kjent med Kristin som lager vakre sølvsmykker og hennes eplabutikk Zylla smykker :)

Foto: Paul H. Zylla

 

Fortell litt om deg selv og hvem du er:
Jeg er født i 1973, og bor i Evenes i Nordland. Har bakgrunn fra realfagsstudier ved universitetet i Tromsø, og jobb og læretid hos gullsmed. Jeg liker enkle former og linjer, og vil helst lage modeller som kan brukes av mennesker i alle aldre og i mange år.

Når startet du med kreative arbeider?
Jeg har alltid vært glad i tegning, men fant tidlig ut at det var metall jeg likte best å jobbe med. Etablerte firmaet mitt på slutten av 90-tallet, og har jobbet mer og mindre med sølvsmykker siden da.

Hva inspirere deg, og hvor henter du ideène dine?
Ikke så veldig originalt, men her må jeg svare at jeg nok er preget av naturen rundt meg, som jeg er veldig glad i. Sjø, fjell, og livet der. Flere av smykkene mine har for eksempel fisk som motiv eller utgangspunkt, og det er en del blomster også. Og så har det blitt en del hjerter de siste årene, i flere varianter. Det er en fin form, og passer i veldig mange sammenhenger.

Hva gjør du når du går tom for ideèr og inspirasjon?
Det er vanligvis ikke noe problem, men er det helt tomt går jeg gjerne en tur, helst i høyden, eller ber mine nærmeste om innspill og skisser. Begge deler pleier å hjelpe godt

Hvilket produkt i butikken din er du mest glad i og hvorfor?
Av de jeg har laget de siste årene er det kanskje de ulike modellene jeg sandstøper jeg er liker best, akkurat nå er det flere hjertevarianter og en blomst. Det var en teknikk jeg veldig gjerne ville lære, leste og surfet på internett for å finne ut så mye som mulig, og fikk et lite kurs hos venn og tidligere kollega Dagmar Mildes (Dagmaria) for å få på plass detaljene. Sandstøpte massive smykker blir robuste og solide, og får gjerne beholde den litt “rufsete“ overflaten teknikken kan gi. Jeg er også veldig fornøyd med sildene og sildebeinene, og dragesmykkene jeg lagde mange av en periode. Det har nok sammenheng med at de alle tok litt tid å utvikle før de ble slik jeg ville ha dem, og jeg fikk mye uvurderlig hjelp av familiemedlemmer

Hvor lenge har du hatt butikk på epla.no?
Jeg åpnet butikken vinteren 2010, men hadde et par års pause frem til høsten 2013.

Har du tips til andre som ønsker å drive med det samme som deg?
Vil man ha fagbrev som gullsmed er det skole og læretid som gjelder. Ønsker man primært å ha smykker som hobby finnes det mye informasjon på internett, og det er mulig å ta kurs flere steder i landet innenfor ulike emner, som ikke alltid krever noen spesiell bagrunn. Jeg syns det er viktig å tilegne seg gode kunnskaper om metallene og råvarene man vil bruke, grunnleggende teknikker, samt det mest grunnleggende av verktøy, og starte med det. Øve mye, og satse på kvalitet fremfor kvantitet. Da er det enklere å utvide kompetansen etterhvert, og føle seg trygg på at det man gjør er bra.

Og helt til slutt – Hvordan kom du på navnet til butikken din?
Ville gjerne bruke mellomnavnet mitt, som ikke er så vanlig-

Butikken til Kristin kan du besøke ved å trykke her
Facebooksiden finner du her
Blogg: Zylla.no
Instagram og pinterest: Zylla smykker

Noen bilder av produkter og produksjon :

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Takk for besøket og velkommen tilbake :)

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s