Bli bedre kjent med Åse og Arctic Christmas Design!

Hei! i denne butikkpresentasjonen kan du bli bedre kjent med Åse som står bak butikken med de flotte juletrærne! Artic Christmas Design :)

 

52183d90-9c06-4ece-921d-33efaf9d0979_org_medium

Fortell litt om deg selv og hvem du er:

  Jeg heter Åse, er ei gladjente på 45 år som er født og oppvokst i Bodø. Jeg flyttet til Lyngør i høst, bor alene i et stort og koselig hus på den idylliske øya Lyngør i Aust-Agder. Jeg er stolt mamma til 21 år gamle Marius, som er bosatt i Bodø og utdanner seg til å bli kokk. Venner beskriver meg som positiv, omsorgsfull,sporty, naturglad, kreativ og målbevisst. I tillegg er jeg svært eventyrlysten, og elsker å reise. Som 19 åring flyttet jeg til Zurich, Sveits hvor jeg var au-pair, student og håndballspiller. Jeg har jobbet i mange år innen reiselivsbransjen, og fikk mulighet til å reise til eksotiske og spennende steder verden rundt. Jeg har også vært bosatt i Longyearbyen, min sønn og jeg fikk 4 innholdsrike og magiske år på Svalbard. Jeg var utsatt for en ulykke på Svalbard i 2010, og har vært gjennom 3 operasjoner i foten, vært avhengig av å bruke krykker i tilsammen 2 1/2 år, og skal ha neste operasjon i januar 2014. Nå håper jeg å bli kvitt store smerter, være i stand til å bruke foten mer, samt å kunne få gå små turer på ski hjemme i den vakre naturen i Bodøområdet.

Når startet du med kreative arbeider?

 Mamma Gerd var flittig med både symaskin og strikketøy, og som 10 åring lærte jeg å strikke. Både mamma, samt bestemor Dagny var ivrige læremestre, og jeg kjente raskt gleden av å være kreativ, og skape noe selv ved hjelp av garn og strikkepinner. Min første genser var derimot et vanskelig prosjekt, og mamma var nok litt sjokkert da jeg kom hjem med garn og mønster til den populære Per Spook genseren. Jeg satte meg tidlig høye mål, både på skolen og privat, så da genseren var strikket og ferdig montert var Åse både stolt og fornøyd. Jeg lærte først å bruke symaskinen for noen år siden, og har enda masse å lære.

Hva inspirere deg, og hvor henter du ideène dine?

Min mamma Gerd er mitt kreative forbilde, og ga meg masse inspirasjon. Hun fortjener stor takk for å lære meg å både å strikke og sy. Hun døde for 5 år siden, og jeg savner stundene når vi satt hjemme i Bodø med strikketøy i hendene, og diskuterte mønstre og farger på garn. Naturen er en viktig inspirasjonskilde, og jeg får det meste av nye ideer når jeg er ute på tur. Jeg har aldri vært så kreativ som da jeg var bosatt på Svalbard, og det var også her mitt lille designeventyr startet. Julen nærmet seg, og jeg siden det ikke fins trær på Svalbard, prøvde jeg å sy mine egne. Det ble til slutt en liten og fargerik eventyrskog hjemme på stua mi i Longyearbyen. Jeg ga trær i julegave til familie og venner, siden har det bare «ballet» på seg. I 4 år var jeg ansatt ved Kultur- og miljøetaten i Nordland fylkeskommune, og jobbet blant annet som produsent for noen prosjekter i «Kunst i Nordland». Disse årene var viktig for min kreative utvikling, og har mange gode minner fra å jobbe sammen med fantastiske kollegaer i Bodø.

Hva gjør du når du går tom for ideèr og inspirasjon?

  De siste årene har hodet mitt vært fylt av ideer, så jeg går nok ikke tom med det første. Jeg tar meg tid til å lese interiørblader, og er ofte innom Husfliden, og i tillegg er jeg daglig innom nettbutikken på www.epla.no og spesielt mine kollegaer i Eplabiter gir meg ekstra motivasjon og arbeidsglede. Som designer jobber en mye alene, så det er viktig å ha en nettverk av likesinnede, og jeg er opptatt av å både gi og få råd om prissetting, kvalitet på produktene, fargevalg og markedsføring. Jeg får også inspirasjon av å være sammen med barn og ungdom. Jeg har noen artige ideer til et prosjekt for barn og ungdom. Jeg «brenner» virkelig for å få barn og ungdom til å utvikle sin kreativitet og kjenne gleden av å være kreativ og skape sitt eget produkt. I midten av desember får jeg besøk av jentene Kaja og Andrea, og da skal jentene få sy sitt eget juletre, og dekorere det med fargerike prikker.

Hvilket produkt i butikken din er du mest glad i og hvorfor?

Jeg selger bare juletær i butikken, og er svært fornøyd med alle sammen. Jeg elsker å sy i ullfilt, det er så mange farger å velge mellom, og har dessuten svært god kvalitet. I går ble jeg ferdig med et helt nytt tre i en lys brunfarge, mens dekoren (prikkene av ull) er satt sammen av jordfarger. Dette skal jeg beholde selv, og fargene er slike at det passer godt til pynt i heimen året rundt.. Jeg liker godt å bruke lyng, kongler og mose når jeg lager en dekorasjon med mine trær. En morsom variant er å sette et tre på skaftet på en sopelim, plassere det ute ved inngangsdøren. Det gir mine besøkende både morsom og hyggelig velkomst. Ellers strikker jeg mye, og er glad i variasjon. Kurven er fylt av votter strikket i Viking Alpakka, tovete babytøfler, samt forskjellige dyr sydd av ullfilt. Ullfilten er kostbar å kjøpe, så jeg lager dessuten små rosetter av restene som er til overs etter trærne jeg syr. Rosettene kan brukes til pynt på lua, skjerf eller på jakkekragen.

Hvor lenge har du hatt egen butikk på epla.no, og hvordan fant du på navnet til butikken din?

 Jeg registrerte butikken på Epla i januar 2011, men var ikke så aktiv de første årene. Firmanavnet; Arctic Christmas Design fikk jeg ideen til da jeg var bosatt på Svalbard. Navnet er viktig med tanke på at jeg jobber mot å lansere mine små juletrær utenlands de neste årene. På Svalbard satte jeg meg et mål om å skape et helnorsk nordnorsk produkt, et håndverk av god kvalitet, som samtidig var unik og morsomt. I tillegg vil jeg fremheve Svalbard, og har gjort dette ved å gi alle mine trær navn basert på steder, fjorder og fjell på Svalbard. Jeg har en langsiktig plan og er ikke redd for å jobbe mye og hardt i årene fremover for å nå mitt mål. Jeg er ei jente som sjelden gir opp! Epla har gitt meg så mange muligheter, og jeg vil takke de flinke jentene; Siw Boine, Torunn Grønbekk og Ida Victoria Grønnbekk.

Har du tips til andre som ønsker å drive med det samme som deg?

Følg dine drømmer, og få ut all kreativitet. Ikke vær redd for å prøve nye materialer, vær nøye både med produksjonen og yt alltid god service til kundene dine. Ikke bry deg om janteloven, og være nøye med venner du spør om råd og hjelp. Man gjør mange feil, men man lærer av det også! Start dagen med et smil, det gjør jeg!!

 

Du kan besøke butikken her: http://epla.no/shops/arcticchristmasdesign/

Artic Christmas Design på Facebook: https://www.facebook.com/ArcticChristmasDesign

Takk for besøket og velkommen tilbake! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s